Tranzactie pe piata HoReCa. Fondatorul Le Manoir a achizitionat un conac la Balotesti

Fondatorul grupului Le Manoir a cumparat un conac in Balotesti in care a anuntat ca va investi un milion de euro in urmatorii patru ani.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 20 August 2019

„Anul acesta, am achizitionat un conac in Balotesti, cu o gradina de 17.000 de metri patrati, in care ne cultivam propriile fructe, legume si plante aromatice. Din punctul meu de vedere, acest lucru va schimba cu totul filozofia gastronomica a restaurantului nostru, pentru ca il va duce intr-o zona farm-to-table, in care avem mult mai mult control asupra materiilor prime”, a punctat Cristian Preotu. 

Potrivit acestuia, concacul va fi un proiect in sine: „in prima faza ne vom ocupa de latura sa functionala, vom creste aici fructe si legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Châteaux Bistro Ateneu sa devina cvasiautonom pana in 2020, ulterior, apoi vom amenaja suprafata exterioara”.

Grupul romanesc Le Manoir activeaza din anul 2004, in industria alimentara sub urmatoarele branduri: divizia de importuri si vanzari business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucurestene Relais & Châteaux Bistro Ateneu, SushiRoom.