Ucraina va sacrifica 100.000 de porci dupa descoperirea unui focar de pesta porcina

Aproximativ 100.000 de porci vor fi sacrificati dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana la una din cele mai mari ferme de porci din Ucraina, a anunat un oficial din conducerea Autoritatii pentru siguranta alimentelor din Ucraina, transmite Reuters.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 23 August 2019

Potrivit acestuia, porcii afectati de pesta porcina africana au fost descoperiti in data de 17 august la o ferma apartinand companiei agricole Halychyna Zahid din regiunea Liov, vestul Ucrainei. Compania a confirmat si ea pe pagina sa de Facebook existenta unui focar de pesta porcina africana dar a refuzat sa ofere alte detalii. 

Acest focar, care afecteaza 1,6% din efectivele de porci al Ucrainei, ar putea provoca o criza mai grava in conditiile in care pesta porcina africana este o boala virala a porcinelor domestice si salbatice, cu evolutie rapida si mortalitate de pana la 100% pentru porcii care se imbolnavesc.

Pana acum, cel mai grav caz de pesta porcina africana cu care s-a confruntat Ucraina a fost descoperit in 2015 in regiunea Kiev, cand au fost sacrificati 60.000 de porci.