UniCredit Bank ofera finantari pentru companiile afectate de pandemie

Companiile care isi desfasoara activitatea in sectoarele cele mai afectate de pandemia Covid-19, precum agricultura, turism, productie de bunuri, comert, transporturi si altele, pot accesa de la UniCredit Bank finantari in conditii speciale, cu rate de dobanda reduse in comparatie cu ratele standard, pentru sustinerea capitalului de lucru, a proiectelor de investitii si a altor cheltuieli eligibile.

Scris de Agro Food, Joi, 04 Februarie 2021
Potrivit unui comunicat, UniCredit Bank ofera companiilor afectate de pandemia de COVID-19 acces la linii de finantare sustinute de Banca Europeana de Investitii (BEI). Finantarile sunt disponibile in lei sau in euro, pentru beneficiari din categoria intreprinderilor mici si mijlocii (cu mai putin de 250 de angajati) sau “MidCap” (companii mijlocii cu minimum 250 si mai putin de 3000 de angajati).
 
Imprumuturile pot avea o scadenta minima de doi ani (cu o durata efectiva ce depinde de durata economica si tehnica a proiectului finantat) si pot fi utilizate pentru finantarea unor proiecte cu un cost maxim de 25 de milioane de euro.
 
“Mediul de afaceri din Romania, si in particular acele sectoare de activitate care au resimtit in ultimul an consecintele pandemiei Covid-19, are nevoie de o sustinere rapida si pragmatica in aceasta perioada. Prin acordul cu Banca Europeana de Investitii, punem la dispozitia companiilor cu pana la 3.000 de angajati un nou instrument de finantare a unor proiecte inovatoare sau care contribuie la crearea de noi locuri de munca. Completam, astfel, un portofoliu extins de instrumente financiare pe care il oferim clientilor nostri in contextul acordurilor cu Fondul European de Investitii, a schemelor de impartire a riscului local, furnizate de statul roman, a programelor InnovFin, Fund of Funds sau COSME”, a declarat Rasvan Radu, directorul general al UniCredit Bank.
 
UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti.
 
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.