Unilever a devenit proprietarul oficial al Betty Ice

Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia prin care Unilever devine proprietarul oficial al Betty Ice.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 07 Noiembrie 2018

Insa, potrivit angajamentelor asumate de catre compania anglo-olandeza, Unilever va trebui sa retraga intre 3.000 – 5.000 de vitrine frigorifice amplasate in spatiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din comertul traditional. Masura va fi valabila pentru sezoanele comerciale 2019 si 2020.

``Achizitia s-a finaliza si suntem bucurosi sa intampinam brandul Betty Ice in familia noastra. Schimbarile pe care le-am agreat cu Consiliul Concurentei vor avea impact asupra afacerii noastre, insa misiunea noastra este de a ne servi consumatorii, astfel ca vom respecta decizia si ne vom concentra pe planul nostru de crestere sustenabila. Alaturarea echipelor noastre este parte din obiectivul nostru de a oferi inghetata de cea mai buna calitate fiecarui roman``, a declarat James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Potrivit acestuia, retragerea numarului de vitrine frigorifice asumat fata de Consiliul Concurentei va avea drept rezultat o reducere a cotei de piata combinate, pe segmentul inghetatei implus comercializata prin canalul traditional cu 3-8%, reducand aceasta cota valorica de piata in jurul pragului de 40% asa cum este calculata de catre Consiliul Concurentei si raportata la nivelul anului 2017.

Termenii financiari ai tranzactiei raman nedivulgati, in baza unui acord comun.