Vinurile The Iconic Estate, din portofoliul Alexandrion, au obtinut 10 medalii la Vinarium 2020

Vinurile The Iconic Estate au fost premiate cu 10 medalii – 6 de aur si 4 de argint – in cadrul competitiei International Wine Contest Bucharest Vinarium 2020 (IWCB Vinarium 2020), unul dintre cele mai importante concursuri internationale de vinuri din Europa de Est.

Scris de Agro Food, Vineri, 26 Iunie 2020

Cele 10 vinuri premiate la IWCB Vinarium 2020, atat linistite, cat si spumante, care fac parte din portofoliul cuprinzator si versatil al The Iconic Estate, membra a Alexandrion Group, s-au  evidentiat dintre cele 1.000 de sortimente din 13 tari ȋnscrise ȋn competitie, evaluate de catre un juriu format din specialisti ȋn industria vinului, atat locali, cat si internationali. 

     

Doua dintre vinurile din gama Prahova Valley au fost premiate cu medalii de aur si argint. Prahova Valley Merlot a cucerit o medalie de aur cu savoarea sa viguroasa si echilibrata cu arome de prune uscate si cirese negre, iar Prahova Valley Cabernet Sauvignon a obtinut o medalie de argint gratie echilibrului dintre aciditate si arome, avand un postgust elegant.

 

vinuri2

 

Vinul Colina Piatra Alba – Alb (cupaj: Chardonnay, Viognier, Feteasca Alba) s-a facut remarcat prin aroma sa fructata si finalul lung, usor floral si mineral, calitati care i-au adus o medalie de argint. Culoarea intensa, rosu rubiniu cu nuante violete, notele de stejar si nuantele fine de vanilie si ciocolata, bine integrate ȋn structura robusta, au fost apreciate de juriul care a premiat vinul Colina Piatra Alba – Rosu (cupaj: Cabernet, Sauvignon, Shiraz, Cabernet Franc).

 

Din segmentul vinurilor spumante The Iconic Estate s-a remarcat Rhein Extra Brut Imperial, produs dupa metoda traditionala cu o a doua fermentare in sticla. Culoarea aurului alb, gustul proaspat si perlajul fin au adus acestui vin o medalie de aur in cadrul IWCB Vinarium 2020.

 

vinuri3_1

 

Cele 10 vinuri The Iconic Estate care au obtinut medalii de aur si argint la IWCB Vinarium 2020 sunt – Rhein Extra – Brut Imperial (medalie de aur), Prahova Valley – Merlot (medalie de aur), Hyperion – Viogner (medalie de aur), Hyperion – Cabernet Franc (medalie de aur), Colina Piatra Alba – Rosu, cupaj: Cabernet Sauvignon, Shiraz, Cabernet Franc (medalie de argint), Colina Piatra Alba – Alb, cupaj: Chardonnay, Viognier, Feteasca Alba (medalie de argint), Prahova Valley – Cabernet Sauvignon (medalie de argint), Burebista – cupaj: Feteasca Neagra, Shiraz (medalie de aur), Galerie Roumanie – Chardonnay (medalie de aur) si La Umbra – Pinot Grigio (medalie de argint), ultimele 3 dintre acestea fiind produse destinate pietei de export.

 

Cea de-a 17-a editie a IWCB Vinarium 2020 s-a desfasurat online in perioada 28-31 mai si a fost organizata in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) si Federatiei Internationale a Marilor Concursuri de Vinuri (VINOFED).

 

Vinurile The Iconic Estate sunt disponibile ȋn marile lanturi de magazine, magazinele de proximitate, locatiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group si pe iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.